NAŠE PRODUKTY NA VAŠOM TANIERI
V duchu súčasných trendov podporujeme myšlienku chovu domácich zvierat. Niektoré jedlá v á la carte lístku varíme z vlastných produktov z hotelovej Ajax farmy a dochucujeme bylinkami z vlastnej bylinkovej záhradky. Vlastníme tiež včelstvá, ktoré každoročne vyprodukujú chutný Tálsky med.
Už od vzniku Ajax farny v roku 1990 sa vedenie hotela venuje prvotného chovu koní a poníkov na jazdenie pre hostí. Následne sa venovalo aj chovu dostihových koní anglického plnokrvníka, čoho dôsledkom bola aj niekoľkoročná existencia dostihovej stajne Hotela Partizán so sídlom v Borskom Mikuláši, na Záhorí.
Mimoriadne kvalitný horský med z kvetov a bylín z tálskych, mýtňanských a bystrianských lúk, z malín a z medovice môžu hostia hotela Partizán ochutnať v pripravovaných jedlách, nápojoch a sladkostiach v našich reštauráciách aj v reštaurácii SKI & BIKE v Mýte pod Ďumbierom.
V súčasnosti sa staráme o niekoško rodín včiel, hovädzi dobytok, ošípané, ovečky, kozy a kozičky, shetlandské poníky, jazdecké kone, kačky a morky.. Obhospodarujeme lúky a pasienky.
Vysoko kvalitné horské kravské mlieko spracúvame na 7 druhov syra, tvaroh, jogurty, ktoré môžu hostia ochutnať v jedlách a v šalátoch.
Ajax farma dodáva do našich kuchýň hovädzie, bravčové, jahňacie, baranie a kozacie mäso, kačky, ktoré naši kuchári spracovávajú na špeciality.
Výrobky a jedlá z mäsa, z horského mlieka a horský med môžu hostia ochutnať a ohodnotiť aj na raňajkách v BIO kútiku.
Obľúbené sú naše mäsové výrobky - domáce prosciutto, tlačenka, klobásky, nárezy a lunchmeat.
Okolie hotela je bohaté na lesné plody. Varíme si preto vlastný bazový sirup, čučoriedkové a brusnicové marmelády.
Pokiaľ si chcete farmu prezrieť, neváhajte. Minizoo je Vám k dispozícii denne. Spestrením prehliadky bude možnosť povoziť sa na koníkoch a poníkoch.
V tomto roku sme založili vlastnú bylinkovú záhradu pri Tálskej Bašte. Tím kuchárov sa o ňu denne stará a tymián, mätu, koriander, medovku, materinu dúšku, rozmarín a mnoho ďalších bylín používajú na dochucovanie špecialít. Zasadili sme tiež tekvičku a levanduľu.
Aj vďaka týmto projektom prispievame k 100% čerstvosti našich jedál
Tešíme sa na Vašu návštevu